Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tegenlicht Meet Up over Voedselproductie

1 december 2019 /11:00 - 13:00

Gratis

Op zondag 1 december van 11.00 tot 13.00 is er in Podium Babel te Sittard een Tegenlicht Meet Up waar niemand minder dan onze eigen Pieter van den Kerkhof iets zal vertellen over Voedselbos Haverland. Jij kan erbij zijn, toegang is gratis.

Nieuwe vormen van voedselproductie

De discussie over klimaatverandering staat volop in de belangstelling. Om de schade van klimaatverandering te beperken, moet het landbouw- en natuurbeleid radicaal op de schop is een steeds meer gehoorde opvatting. Maar wie gaan dat doen en hoe?Podium Babel besteed aandacht aan enkele pioniers die interessante nieuwe wegen zoeken.

In de regio Westelijke Mijnstreek zijn voedselbossen in aanleg onder andere in Beek en Susteren. Stichting Plök wil de aandacht voor de fruitboomgaarden in Sittard-Geleen een nieuwe impuls geven door picknicks en allerlei culturele activiteiten.

Maar er zijn ook andere succesvolle initiatieven in Nederland, zoals de stichting Herenboeren in Boxtel en het Voedselbos in Groesbeek van pionier Wouter van Eck, een botanisch project waar 400 eetbare soorten door elkaar zijn geplant.

In deze Tegenlicht Meet Up wordt een deel van de uitzending Plattelandspioniers vertoond en praten we door met een aantal deskundige gasten.

Gegevens

Datum:
1 december 2019
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
Gratis
Website:
http://www.podiumbabel.nl/event/zondag-1-december-tegenlicht-meet-up-over-nieuwe-vormen-van-voedselproductie/

Organisator

Podium Babel
Website:
http://www.podiumbabel.nl/

Locatie

Podium Babel
Engelenkampstraat 23, Sittard (aula, voormalige Mavo Land van Gulick). Toegang via zij-ingang rechts van het gebouw. + Google Maps
Website:
http://www.podiumbabel.nl/