Zaterdag 19 september – Workshop verrassende fruitjam maken

19 september /10:00 - 14:00

Heb je altijd al eens jam willen maken van fruit uit eigen tuin? Ben je benieuwd naar eenvoudige tips en tricks om jam een bijzondere twist te geven? Kom dan op zaterdag 19 september van 10.00 tot 14.00 naar de GRATIS WORKSHOP FRUITJAM MAKEN.

We gaan leren hoe we zelf jam maken.
De natuur geeft vooral in de zomer overvloedig haar vruchten aan ons. Soms geeft ze meer dan we kunnen opeten, en weggooien is zonde. Nu lusten vogels en andere dieren er ook wel pap van, maar toch houden we graag wat voor onszelf, bijvoorbeeld voor in de herfst of winter, wanneer vers fruit schaars is. Daarom maken we vandaag jam. Zolang de pot gesloten blijft is de jam redelijk lang houdbaar, wel 6 tot 12 maanden.

Zelf jam maken is leuk om te doen en bovendien erg gemakkelijk. We gaan samen stap voor stap door het hele proces en aan het einde van de workshop neem je je eigen pot(ten) jam mee naar huis.

• fruit uit eigen tuin
  • 1 of meerdere jampotten met deksel
  • schone theedoek
  • hoge pan met deksel

Programma en COVID-19 maatregelen

• Ontvangst om 10.00u op ’t Gouden Kwekeriek met verse kruideninfusie.
  • Om voldoende afstand te kunnen garanderen in de keuken kan de groep deelnemers gesplitst worden. Zo kan een deel van de deelnemers extra fruit en/of kruiden plukken in het nabijgelegen Voedselbos, het plantsoen en/of in de tuin van ’t Gouden Kwekeriek, terwijl een ander deel van de groep al aan de slag gaat met fruit koken.
  • Bij goed weer zal een deel van de workshop in de buitenlucht plaatsvinden.
  • Gezamenlijke lunch na afloop met vers gebakken brood, zelfgemaakte jam en wellicht nog een andere zoete lekkernij van fruit… 😉
  • Afsluiting om 14.00u. Alle deelnemers gaan naar huis met zelfgemaakte jam, een gevulde maag en een leerzame ervaring rijker.

Kosten

Stichting Haverland biedt deze workshop in principe GRATIS aan. Zij gaat ervan uit dat deelnemers zelf fruit en jampotten meenemen. Mocht je de Stichting en haar vrijwilligers willen steunen, dan wordt een zelf gekozen bijdrage zeer gewaardeerd.

Aanmelden en contact

• Meld je aan via info@stichtinghaverland.nl.
  • Laat ons in de email weten óf en welk fruit je meebrengt
  • Laat ons ook weten óf en hoeveel jampotten je kunt meebrengen
  • Heb je nog vragen, mail of bel dan gerust.
    E-mail: info@stichtinghaverland.nl
    Telefoon Isabelle: 06 11 04 11 89