Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

GEANNULEERD: Zaterdag 13 februari – Maandelijkse werkdag Voedselbos

13 februari 2021 /10:00 - 14:00

Gratis

GEANNULEERD: In februari gaan we niet de eerste maar de tweede zaterdag van de maand aan de slag in het voedselbos. Noteer dus alvast in je agenda: Zaterdag 13 februari van 10.00 tot 14.00 uur. De huidige coronamaatregelen gelden t/m 9 februari. Wij gaan er op het moment van schrijven vanuit dat de werkdag op 13 februari door kan gaan zoals jullie gewend zijn. Indien dit anders is, dan laten we je dat weten.

Yes! Het voorlopige ‘programma’ is bekend. Let op: Pieter kennende komen er vast nog wat klussen bij, maar vooralsnog mogen we rekening houden met de volgende werkzaamheden:

Wat gaan we doen?

We zullen een aantal zelf gekweekte struikjes en planten aanplanten. Het gaat o.a. om bessenstruiken, meerjarige boekweit en rozetten van teunisbloem. Allemaal opgekweekt door en bij Pieter. Daarnaast willen we de lichtinval vergroten door wat licht snoeiwerk in de bogen uit te voeren. Tot slot (voorlopig dan ;-)), is het zaak om de bescherming te verbeteren bij de aanplant van december. De reeën – en wellicht ook andere dieren (?) – schijnen alles wat wij planten ook lekker te vinden. Natuurlijk willen we graag alles eerlijk delen met de ‘echte’ bosbewoners, maar we vinden het ook belangrijk om de jonge aanplant eerst een goede kans te geven om te groeien en vruchten te geven, terwijl de reeën niet zo geduldig zijn en nu al van de planten snoepen.

Wat mag je meenemen?

  • tuin/werkhandschoenen.
  • laarzen
  • takkenschaar
  • steekschop
  • takkenzaag
  • bijltje
  • Houd de whatsapp groep in de gaten voor last minute wijzigingen en suggesties voor mee te brengen spullen.

Gezamenlijke lunch

De huidige coronamaatregelen gelden tot 9 februari. Als het na 9 februari weer mogelijk is om als groep samen te komen dan zullen we uiteraard onze fijne traditie van gezamenlijk lunchen oppakken. Tot die tijd is het afwachten. We houden je op de hoogte via facebook, de whatsapp groep, die nieuwsbrief en via de mail.

Zorg er dus voor dat wij jouw mailadres en/of telefoonnumer hebben door je nu alvast aan te melden voor de werkdag op zaterdag 13 februari via info@stichtinghaverland.nl. Je kunt contact opnemen met Pieter zodat hij je toevoegt aan de whatsappgroep: 06 46 59 63 74.

Gegevens

Datum:
13 februari 2021
Tijd:
10:00 - 14:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Stichting Haverland
Telefoon:
06 46 59 63 74
E-mail:
info@stichtinghaverland.nl

Locatie

Het Gouden Kwekeriek
Hommelweg 1R
Susteren, Nederland
+ Google Maps