Zaterdag 2 november – Maandelijkse werkdag Voedselbos

2 november /10:00 - 14:00

Zaterdag 2 november 2019 is het weer Nationale Natuurwerkdag, de GROOTSTE vrijwilligersdag in het groen! Het is een dag waarop iedereen wordt uitgenodigd om aan de slag te gaan voor de natuur dichtbij. En het is niet alleen heel goed voor de natuur, het is ook nog eens reuze gezellig én geschikt voor jong en oud!

Dankzij jullie en andere particulieren zijn er via een mooie actie van de Gemeente Echt-Susteren bomen besteld en gedoneerd aan Stichting Haverland. Deze bomen worden eind november / begin december geleverd en tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 2 november kunnen we hulp gebruiken bij het treffen van de voorbereidingen voor het aanplanten van deze nieuwe bomen. Dit betekent o.a. (lichte) snoeiwerkzaamheden om ruimte te creëren.
Ook zullen we gaan mulchen. Dit is een klus die altijd terugkeert vanwege het enorme belang ervan. Niet alleen in ons voedselbos, maar ook in je eigen (moes)tuin…

Gezonde bodem = gezondere gewassen = gezondere vruchten = gezondere voeding = een betere gezondheid!

Mulchen doe je voor een goed bodemleven. Hoe gezonder de bodem, des te gezonder alles wat er op die bodem groeit, en dat betekent dat het óók beter is voor onze eigen gezondheid, want wij eten van de gewassen die groeien in het voedselbos, in de moestuin of bij de boer op het land.

Mulchen voor de regenworm

Het mulchen tijdens de natuurwerkdag zorgt ervoor dat de pendelaar (de regenworm) zich prettig voelt en zijn dankbare werk kan doen: het verteren van bladeren. De regenworm zorgt ook voor een doorlaatbare grond want hij graaft allemaal gangen, en dat heeft als voordeel dat het regenwater goed in de bodem kan trekken en dat er minder schade als gevolg van droogte ontstaat.

• je eigen lunchboterhammen en eventueel wat water. Wij zorgen voor de soep.
  • handzaag
  • takkenschaar
  • tuin/werkhandschoenen.

Aanmelden is fijn, maar niet verplicht: info@stichtinghaverland.nl