Zaterdag 3 april – Maandelijkse werkdag Voedselbos

3 april /10:00 - 14:00

Op zaterdag 3 april van 10.00-14.00 uur ben je van harte welkom in Voedselbos Haverland. Met en zonder ervaring. Jong en oud. Iedereen is welkom. Uiteraard werken we binnen de mogelijkheden van de coronamaatregelen, dus op gepaste afstand en in groepjes van 2 personen. Lees gauw verder voor wat we gaan doen en wat je mag meebrengen…

Een werkdag in het Voedselbos is leuk voor jong en oud

Jong geleerd is oud gedaan, en bovendien heeft de jeugd de toekomst. We kunnen tegenwoordig niet vroeg genoeg beginnen met natuurbeleving én met natuureducatie. Tijdens een werkdag in het Voedselbos leert jong en oud op spelende wijze over het aanleggen en onderhouden van eetbare bomen, bessenstruiken en andere planten. Bovendien is het heerlijk om buiten te zijn, in de natuur.

Één van onze vaste vrijwilligers heet Suzanne en ze is pas 9 jaar. Ze is een echt paardenmeisje en mag tijdens een werkdag ook vaak op Shadow, het paard van Pieter, passen. Maar ze kan ook echt hard werken, hoor! Dat zie je wel op de foto’s hieronder. Ook heeft ze al vele workshops gevolgd van Stichting Haverland op ’t Gouden Kwekeriek. Van honingslingeren tot jam maken en noem maar op. Ze is er altijd bij en doet met alles mee. Een ware ambassadrice dus!

We gaan verder waar we waren gebleven. Op de vorige werkdag hebben we bessenstruiken aangeplant die we nog iets meer willen beschermen tegen vraatschade. Dit doen we o.a. door zelfgemaakte palen/stokken te plaatsen rondom de aanplant. Misschien gaan we zelfs experimenteren met het vlechten van wilgentakken om de palen en draad met elkaar te verbinden. Bij de bessenstruiken zullen we bovendien de houtsnippers aanvullen.
Daarnaast kunnen we onkruid wieden, snoeien rondom de notenbomen en wellicht zijn er nieuwe boompjes of struiken om aan te planten.

• (tuin)werkhandschoenen en geschikt schoeisel
  • een takkenschaar
  • takkenzaag
  • een steekschop en/of platschop
  • emmer

Praktische informatie

De coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht dus we werken in groepjes van maximaal 2 personen. Het is essentieel dat je je aanmeldt via info@stichtinghaverland.nl of via de whatsappgroep. In het geval er zoveel aanmeldingen binnenkomen dat we de coronamaatregelen niet meer kunnen naleven, dan zijn we helaas genoodzaakt een maximum aantal deelnemers in te stellen.

Net zoals de vorige keer lunchen we geheel corona-proof. Wij zorgen voor een eenvoudige, lekkere én vegetarische lunch die wordt bereid door onze Els. In de schuilhut en de ernaast gelegen picknickplek is het goed toeven en er is voldoende ruimte om gepaste afstand te houden.

Mochten er zaken wijzigen, dan wordt je hierover tijdig op de hoogte gebracht via de whatsappgroep.

Website: