Zaterdag 4 juli – Maandelijkse werkdag Voedselbos

4 juli /10:00 - 14:00

Bijna is het weer zover: de maandelijkse werkdag in Voedselbos Haverland. Ben jij er weer bij? Er is nog steeds voldoende mogelijkheid tot het bewaren van gepaste afstand en ook is er voldoende werk. Je bent van harte welkom en we kunnen je hulp goed gebruiken 😉

We gaan ons in ieder geval niet vervelen. Hieronder volgt een korte opsomming:

• Maaien met de zeis bij de bijenoase naast ’t Gouden Kwekeriek.
  • Het maaisel gebruiken we vervolgens om een pad aan te leggen.
  • Zaaien van o.a. rucolazaad bij de bijenoase.
  • Water geven (!). Dit is een belangrijke en tegelijkertijd grote klus waarbij we wel wat helpende handjes kunnen gebruiken.
  • Een weg banen door het manshoge onkruid. De distels en ander onkruid zijn door de zon en de regen inmiddels flink gegroeid. Dit maakt het water geven geen prettig klusje. De bikkels onder ons mogen de weg vrijmaken van distels en ander onkruid zodat de watergevers gemakkelijker bij de bomen- en struikenaanplant kunnen komen.
  • Onkruid wieden bij de bessenaanplant.

Na afloop lunchen we samen. Els zorgt wederom voor een heerlijke, verse soep en een kleine versnapering voor erbij. Ben je een grote eter, dan mag je nog je eigen boterhammen meenemen.

Verder is handig:

• (tuin)werkhandschoenen
  • flesje water en zonbescherming
  • emmer (om te wateren)
  • gezelligheid 😉