Zaterdag 5 december – Maandelijkse werkdag Voedselbos

5 december 2020 /10:00 - 14:00

Op de verjaardag van Sinterklaas gaan we gezellig het bos in om de natuur kadootjes te geven, namelijk: nieuwe bomen! Plant je mee?

We gaan in ieder geval bomen planten. Uit eigen teelt of ingekochte bomen. In concreto betekent dit dat we gaten zullen graven, water gaan geven en wellicht – afhankelijk van de grootte en aantrekkelijkheid van de boompjes voor de reëen – zetten we een vorm van bescherming rondom de boompjes in de vorm van stokken. Deze stokken zagen we eerst zelf en vervolgens maken we ze scherp en zetten we ze in de grond.
Ook is het van belang dat we de plantplaats maaien en onkruidvrij maken.

Zaken die van pas kunnen komen zijn o.a:

• een steekschop
  • een grondboor
  • takkenzaag
  • bijltje
  • emmer
  • (tuin)werkhandschoenen
  • laarzen (afhankelijk van het weer)

Corona-proof planning

Uiteraard houden we rekening met de corona-maatregelen en daarom zal er een werkindeling worden gemaakt zodat ieder van ons op veilige afstand van elkaar bezig kan zijn. Om tot een goede werkindeling te komen is het noodzakelijk dat je je vantevoren aanmeldt bij Pieter via de telefoon of whatsapp: 06 – 46 59 63 74. Laat Pieter weten welke werkzaamheden je graag wilt doen en met hoeveel personen (uit één huishouden) je zult komen. Uiterlijk op vrijdagavond 4 december hoor je hoe en waar je bent ingedeeld.

Lunchen

Onze Els bereidt wederom een heerlijke lunch. Altijd vegetarisch en vaak ook veganistisch. De lunch is gratis, maar ook hier is het wenselijk dat we weten of je komt. Even aanmelden dus. Wederom via Pieter: 06 – 46 59 63 74.

Lunch op gepaste afstand 😉

5 december 2020