Zaterdag 5 oktober – Maandelijkse werkdag Voedselbos

5 oktober /10:00 - 14:00

De herfst is officieel begonnen en de eerste blaadjes vallen van de bomen. Of komt dat door de droogte? Want droog is het zeker geweest afgelopen periode, en dus was het wateren van de jonge aanplant een absolute must. De komende dagen is veel regen voorspeld zodat wij ons tijdens de maandelijkse werkdag in oktober zullen bezighouden met andere werkzaamheden dan water geven.

Zaterdag 5 oktober staat in het teken van het verwijderen van de invasieve hemelbomen. Deze boomsoort scheidt chemicaliën af die het gedrag, gezondheid, groei en fysiologie van andere planten en van insecten kan beïnvloeden. Wil je er iets meer over lezen, klik dan hier >>>

Een andere belangrijke klus is (en blijft) het mulchen, oftewel het bedekken van de bodem rondom de aanplant met een laag organisch materiaal.

• je eigen lunchboterhammen en eventueel wat water. Wij zorgen voor de soep.
  • tuin/werkhandschoenen.

Aanmelden is fijn, maar niet verplicht: info@stichtinghaverland.nl