Zaterdag 7 november – Maandelijkse werkdag Voedselbos

7 november 2020 /10:00 - 14:00

Wegens de aangescherpte corona-maatregelen gaat de werkdag in Voedselbos Haverland op aangepaste wijze door. Hieronder lees je er meer over:

Corona-proof planning

1. We werken in groepjes van 2 personen of indien wenselijk in gezinsverband. Kinderen onder 12 jaar kunnen zich wat vrijer bewegen.
  2. Deelnemers geven van tevoren op aan welke klus zij willen werken.
  3. De indeling van de deelnemers wordt door Stichting Haverland geregeld (Pieter) in overleg met de betreffende deelnemers.
  4. Aanvangstijd kan per groepje verschillen ivm uitleg en aanwijzen juiste plek.
  5. Deelnemers houden de voorgeschreven afstand tot elkaar en herinneren elkaar daaraan mocht iemand dat in zijn of haar enthousiasme even vergeten.

Wat is er te doen en wat mag je meenemen?

1. vrijmaken pad langs aspergeveld: maaien met de zeis.
  2. onkruid wieden in bessenaanplant.
  3. kuil graven en gootje vanaf watervat om ’s winters het opgevangen regenwater weg te voeren van de schuilhut. (platschop, steekschop)
  4. appels rapen (en meenemen om thuis appelmoes te maken) (tassen, manden)
  5. hemelbomen (invasief) verwijderen door jonge planten uit te trekken en grotere bomen om te zagen (zaag, takkenschaar)
  6. snoeien aan oostzijde: hazelaar en wilg om licht te brengen bij appels en bessenstruikjes (zagen en takkenschaar), op wal leggen afgezaagde takken
  7. bessenstruikjes voor het snoeien (6) zichtbaarder maken door restanten compost aan te brengen rondom struikjes (kruiwagen, emmer, schop, schepje)

Hoe meld je je aan?

1. geef per whatsapp door aan Pieter (06 – 46 59 63 74) of je komt zaterdag en welke klus jij/jullie willen uitvoeren (nummer) en eventueel een tweede keus.
  2. Je krijgt van Pieter uiterlijk vrijdagavond bericht waar je ingedeeld bent en hoe laat je verwacht wordt.

Heb je nog vragen, stel ze gerust en bel met Pieter: 06 – 46 59 63 74

7 november 2020