Zaterdag 2 april – Maandelijkse werkdag Voedselbos

2 april /10:00 - 14:00

Zin om je handen uit de mouwen te steken? Niet vies van vuile kleren? Behoefte aan buitenlucht, buiten zijn en in beweging zijn? Kom dan naar onze maandelijkse werkdag in Voedselbos Haverland op zaterdag 2 april. Leuk en leerzaam voor jong en oud. Gratis en gezamenlijke lunch is inbegrepen.

• De fruitbomen in het bosplantsoen gaan we verzorgen door o.a. resten van braamstruiken te verwijderen, lichte snoeiwerkzaamheden om de fruitbomen wat extra ruimte te geven, en te mulchen met groenafval.
  • Inzaaien bloemenmengsel.
  • Rond de jongste aanplant zullen we o.a. bescherming aanbrengen waar nodig en water geven.
  • In het bos zelf zullen we Hemelbomen bestrijden en ook wat (licht) snoei- en zaagwerk verrichten.

Je leest het al: genoeg te doen en voor ieder wat wils.

• gepast schoeisel
  • een flesje met water
  • tuin(werk)handschoenen
  • emmer
  • takkenzaag / takkenschaar
  • (voor het verwijderen van de doornige braamstruiken raden we je aan om NIET met blote benen te werken)

Praktische info

• Wij verzorgen de (vegetarische) lunch. Meestal bereiden we een soep. Ben je een grote eter, neem dan een extra boterham mee.
  • I.v.m. de voorbereiding van de soep horen we graag of je erbij bent. Aanmelden kan via info@stichtinghaverlanbd.nl en/of via de whatsapp-groep.
  • We verzamelen bij ’t Gouden Kwekeriek.

Website: