Wat te doen met Pompoen? Pompoenbrood bakken. Glutenvrij, suikervrij. Niet zuivelvrij.

Als er één groente is waar je veel mee kunt, dan is het wel de pompoen. Pompoensoep kennen we waarschijnlijk allemaal. Maar wist je dat hij ook uitermate geschikt is bij zoete bereidingen? Koekjes, wafels, en zelfs ijs? Of wat te denken van pompoenbrood?

Dit lijkt wel een reuze pompoen…

Pompoenbrood, ingrediënten:

  • 500 gram pompoen
  • 4 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 gram zout
  • 20 gram pitten (kies zelf welke pitten, hier is een zelfgemaakte mix van pompoen-, zonnebloem- en pijnboompit gebruikt)

Pompoenbrood, hoe maak je dat?

  • Verarm de oven voor op 175 graden
  • Mix alle ingrediënten door elkaar, behalve de pitten
  • Schenk de inhoud in een kleine cakevorm
  • Verdeel de pitten over de bovenkant van het brood
  • Zet het brood gedurende 60/70 minuten in de oven
Koekjes, wafels en het brood. Allemaal mogelijk met pompoen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*