Nationale Natuurwerkdag lokaal succes!

Veel gedaan, gezelligheid alom en lekker (natuurlijk) eten; dat waren de basisingrediƫnten tijdens de nationale natuurwerkdag in Voedselbos Haverland op zaterdag 2 november.

Eerst een kop warme kruideninfusie bij ’t Gouden Kwekeriek, dan aan de slag…

Na een kop verse kruideninfusie die ons werd aangeboden door ’t Gouden Kwekeriek, gingen we aan de slag in het Voedselbos om gaten te graven voor de 25 (!) nieuwe bomen die we in december ontvangen en om te zeisen en te mulchen. Met 11 man sterk was het werk redelijk vlot gedaan. Het leek net een goed geoliede machine die zich niet liet ontmoedigen door een korte regenbui, maar vrolijk doorwerkte onder het ’toeziend oog’ van een prachtige regenboog.

In de keuken van ’t Gouden Kwekeriek werd er ondertussen verse pompoensoep en verse kastanjesoep bereid voor de lunch. En wat is er nou fijner na een ochtend buiten werken, dan aanschuiven aan een lange tafel in de warme kweekkas en heerlijk genieten van hete soep? Nog even wat gezellige verhalen uitwisselen en toen was het weer tijd om elk ons weegs te gaan.

Wij danken iedereen hartelijk voor het verzette werk en de gezelligheid en we hopen jullie weer te zien op de volgende werkdag.
Houd de agenda in de gaten voor de datum, want wegens de levering van de bomen wordt er NIET gewerkt op de 1ste zaterdag van december. Wanneer wel? Dat maken we zsm aan je bekend. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

#stopsoilerosion

De Nationale Natuurwerkdag was een groot succes met bijna 14.000 vrijwilligers aan het werk in het gehele land op 563 lokaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*